Museum Dossinkazerne Mechelen

75 jarige herdenking Holocaust

De Nationale Holocaust Herdenking is de door het Nederlands Auschwitz Comité op de laatste zondag in januari georganiseerde herdenking van de slachtoffers van de Holocaust. De plechtigheid valt samen met de herdenking van de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz op 27 januari 1945. Dit jaar was het de 75-jarige herdenking. Het vernieuwd memoriaal van Dossinkazerne focust op het leven in de kazerne.

Dossinkazerne laat niemand onberoerd

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1942-1944, zette de Duitse bezetter de in Mechelen gelegen Kazerne Dossin in als verzamelkamp voor Belgische Joden en zigeuners. Vanuit dit kamp werden zo’n 25.500 Joden en 354 zigeuners gedeporteerd, de meesten naar Auschwitz-Birkenau. Minder dan vijf procent keerde levend terug. Deze site is vandaag uitgebouwd als Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Momenteel loopt er een herdenkingstentoonstelling t.e.m. 26 juni 2020.

Dubbel bezoekje waard

Museum Dossinkazerne is zeker een dubbel bezoekje waard. Enerzijds herinnert dit museum ons op een beklijvende manier aan de gruwel van de tweede wereldoorlog. Anderzijds ontdekt u zelf hoe Starconstruct haar steentje heeft bijgedragen aan de strakke en tijdloze architectuur van dit memorabele museum d.m.v. glazen trapgehelen en translucente glazen plafonds. Nu reeds benieuwd naar het project ?

Ontdek het project Dossinkazerne

bekijk het project
This site is registered on wpml.org as a development site.